Posted on

Az MMD Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón jelen volt Rockpages.gr is, hogy feltegyen pár kérdést Tom Angelrippernek, Bernemannak és Bobby Schottkowskinak, akik szemmel láthatóan nagyon örültek annak, hogy újra görögországban léphettek színpadra.

Sakis Nikas, Dimitris Kazantzis, Costas Koulis


Rockpages.gr: Isten hozott titeket Görögországban!

Tom Angelripper: Isten hozott a pokolban! (nevetve)

Rockpages.gr: Meséljetek a legutóbb megjelent lemezről, ami gyakorlatilag az “In The Sign Of Evil” újrakiadása volt!

Tom Angelripper: Talán a legfontosabb, hogy a lemez felvéleit az eredeti tagokkal készítettük el. Az 1984-ben nem rögzített számokkal kiegészítve, szerintem most lett igazán kerek egész az “In The Sign Of Evil”.
Kezdetben a kiadónk csak egy újrakevert változatot akart, de mi szerettünk volna feljátszani valamennyi régi dalt. És azt hiszem a rajongókat is jobban kielégítette ez a megoldás. Korábban sajnos nem volt rá lehetőségünk, hogy az eredeti felállásban rögzítsük a dalokat, Witchunter alkoholproblémái miatt.

Rockpages.gr: Láttam a tavalyi nagyszabású Wacken fellépéseteket, ahol valamennyi rég tag megfordult a színpadon (Witchhunter kivételével). Milyen volt újra együttzenélni velük?

Bernemann: Tudod, én csak pár hónapja ismertem meg őket, de hamar összebarátkoztunk. Persze némelyikükkel már találkoztam, de most egy remek bulit is csaptunk. Azt hiszem, rajtam kívül a rajongók is nagyon jól érezték magukat. Remek koncert volt!

Rockpages.gr: Úgy tűnik, visszatért a régi klasszikus Sodom hangzás. Számíthatunk újabb albumra 2008- vagy 2009-ben?

Tom Angelripper: Igen, egyetértek. A legutóbbi albumunk egyértelmű visszatérés volt a régi hangzáshoz. Az új albummal csak az a baj, hogy a kiadónkról nem sokat hallunk mostanában. Írjuk az új számokat, akár évente jelenhetne meg új album, de mint tudjuk ez üzlet. Sajnos az M-16 megjelenése után (2001), csak 2006-ban sikerült új studió anyagot kiadnunk. És ez nem rajtunk múlik. Mi egyszerűen csak szeretnénk a saját utunkat járni, anélkül hogy valaki beleszólna mit csináljunk.

Bobby Schottkowski: A kiadónk csak az album megjelenésébe szól bele, de a stílusát mi magunk választjuk. Az rajtunk múlik.

Rockpages.gr: És volt már szó róla, mikor várják tőletek az albumot?

Tom Angelripper: Nem. Ez megint úgy működik mint a DVD esetében. Ha megkapjuk a zöld utat, már tálaljuk is az új számokat. Kiadtunk egy nagyszerű DVD-t, de a folytatásra nem akarnak pénzt adni.
Hogyan hozhatunk így létre valami klassz dolgot, ha nem kapunk rá pénzt? De problémák vannak a korábbi anyagok szerzői jogaival is, mivel azokat más kiadóknál rögzítettük. Sajnos az SPV mostanában nem számít ránk. Pedig minket csak az érdekel, hogy a rajongóknak rögzítsünk egy remek albumot vagy egy DVD-t.

Rockpages.gr: A problémák ellenére, tervben van még a Lord Of Depravity második része?

Tom Angelripper: Természetesen! Sajnos ez nem rajtunk múlik. Mi szeretnénk, de az SPV nem igazán…mondjuk úgy, nem akar rá pénzt szánni. Ez a probléma.

Rockpages.gr: A 80-as években a német thrash hármas fogata: a Sodom, a Kreator és a Destruction uralkodott. Látsz ma olyan zenekart, aki képes az akkori sikereiteket megismételni?

Tom Angelripper: A mai zenekarok többsége a metalcore stílust képviseli. Számomra ez is egy fajta thrash. Ma már nem alapíthatnál szimpla thrash bandát. Az a zene 80-as évek sajátja volt.

Rockpages.gr: Mi a Sodom titka?

Tom Angelripper: Amikor elkezdtünk zenélni, a thrash volt az igazi áttörés. Olyan zenét sikerült játszanunk, amilyen nekünk tetszett. De a rajongók tartják életben a zenekart. Ez a Sodom lényega, a rajongók! Nem is akartunk nekik soha hátatfordítani.

Rockpages.gr: Van esetleg különleges emléketek egy korábbi görögországi koncertől?

Tom Angelripper: 1988-ban játszottunk először Görögországban. Ezzel mi voltunk az első német zenakar, aki ebben az országban lépett fel. Mindig szívesen jövünk vissza ide, mert a rajongóink itt is nagyon hálásak!

forrás: rockpages.gr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük