Posted on

www.sodom.hu: Először is fogadd őszinte gratulációmat a City Of God számhoz készült videoklip miatt! Ez a személyes kedvencem. A videoklip hitelesen ad vissza egy őrületes thrash érzést! A Sodom erőssége is az élő fellépéseken nyilvánul meg igazán. A rajongók tartják ilyen hosszú ideje pályán a Sodomot, vagy tévedek?

Tom Angelripper: Igazad van! A rajongók nélkül, nem létezne Sodom. Számomra ők a leghűségesebbek a világon. Rengeteg támogatást kapunk tőlük, elsősorban a fellépéseink során. A City Of God videoklip ajándéknak készült a dél-amerikai rajongóink számára, de a Sodom igazi erejét is megmutatta.

www.sodom.hu: 2009-ben a Kreator bejárja Európát a “Chaos Over Europe” turnéjával. Néhány hír arról számolt be, esetleg újra összeállhat a nagy “hármas”: a Kreator, a Destruction és a Sodom, hogy a 2002-es év Hell Comes To Your Town turné sikerét megismételje.

Schimer a Destructionból is arról beszélt: “Megpróbálunk összehozni egy turnét a Kreator és a Sodom társaságában. Nagyszerű lenne! A jövő évben elkezdünk foglalkozni ezzel…”
Szerinted ez lehetséges? Számíthatunk erre a különleges koncert körútra?

Tom Angelripper: Nem. Nem hinném. A Kreator már megszervezte az amerikai és az európai turnéját. De az ötlet megvalósítása minket is foglalkoztat! De tudod, ennek megvan az üzleti oldala is és a különböző kiadóknak, koncertszervező cégeknek is össze kell ehhez dolgozniuk. De remélem a jövőben találunk rá megfelelő időpontot, hogy összehozzuk újra ezt a három zenekart.

www.sodom.hu: Mik a terveitek a jövőre nézve? Mikorra tervezitek a következő studióalbum megjelenését és mit várhatnak majd a rajongók tőle? Készültek már új számok?

Tom Angelripper: Hét számot írtunk eddig, és elhiheted az új album nagyon gyilkos lesz! Az új számokkal megpróbáljuk megtartani az igazi Sodom hangzást, anélkül hogy a régi számainkat másolnánk újra. Az új anyag nagyon intenzív és erős lesz! Tele energiával és elszántsággal, hogy egy újabb erős album láthasson napvilágot. Reményeink szerint 2009-ben sikerül megjelentetni majd.

www.sodom.hu: Mikorra várható, hogy megjelenik a Lords Of Depravity második része? Van esetleg valami problémátok a kiadóval (SPV)? Mondanám erről pár szót?

Tom Angelripper: Az SPV engedélye nélkül nem tudjuk megjelentetni a DVD második részét. Náluk vannak a jogok, hogy ezt megtegyék. Év elején majd újra leülünk velük, hogy megtárgyaljuk a dolgot. Mondtam nekik, hogy a Sodom rajongók már nagyon várják a megjelenést. A berlini studióban már minden készen áll, csak a vágást kell még befejezni. Ha minden jól sikerül egy 6 órás monstre DVD születhet meg.

www.sodom.hu: A Desperadoz névre hallgató projekted, 2000-ben jelentette meg a Dawn Of Dying CD-t. Különleges, western ízű zenei világgal ötvözött rockot tartalmazott, olyan remek számokkal, mint a “Gone With The Wind” vagy a “My Gun And Me”. Működik még ez a zenekar? Jelent meg újabb CD a “Dawn Of Dying” után?

Tom Angelripper: Igen, Alex újabb 2 lemezt adott ki azóta, de én már nem vagyok benne a zenekarban, mivel túl sok volt nekem három zenekarban énekelni egyszerre. Most maga Alex az énekes és a frontember is. Szeretem ezt a westernbe oltott metal zenét. Nagyszerű! A legutóbbi lemezen – “An Eye For An Eye” – vendégszerepeltem is a “Here Comes The Pain” című számban.

www.sodom.hu: Tegnap jött a hír, hogy Martin Sosna barátoddal megalapítottátok a Death Squad Promotion céget. Ez nagyszerűen hangzik! Gondolom egy régi álmod vált valóra, hogy feltörekvő metál zenekarokkal foglalkozz.

Tom Angelripper: Igen. Megpróbálunk segíteni pár újonc zenekaron, hogy elkezdjék saját karrierjüket a metál szakmában. Számos jó zenekar van Németországban, olyanok mint: a “Final Depravity” vagy a “Failed Perfection”. Az évek során felhalmozott tapasztalatainkat és kapcsolatainkat felhasználva, megpróbálunk nekik segíteni, eligazodni ebben a szakmában. De attól senki se tartson, hogy abbahagyom a zenélést!

Várható, hogy ez a cég új szintre emeli a Sodom és Onkel Tom fellépések, kiadványok kezelését?

Tom Angelripper: Nem igazán. Martin jó barátom és ott segít a Sodomnak ahol tud, de a koncertszervező cégünk, még mindig a Continental Concerts maradt. Elégedettek vagyunk az évek óta végzett munkájukkal, és szeretnénk a jövőben is velük dolgozni. Martin a Sodom kiegészítők (pólók, CD-k, egyéb ajándéktárgyak) árulását végzi, és Ő szintén jó munkát végez.

www.sodom.hu: Várható a jövőben, hogy újra Magyarországon lép fel a Sodom? A legutolsó alkalom 2000-ben volt.

Meglátjuk mit hoz a jövő! Rengeteg fellépést szerveztünk le 2009-re, de a magyar szervezőkre még várunk. Megfelelő lenne az időpont visszatérni, de mit tegyünk az ügy érdekében? Beszélek majd a koncertszervezőnkkel mit tehetünk, és megpróbálunk kapcsolatba lépni itteni szervezőkkel is.

www.sodom.hu: Chris Witchhunter régi barátod volt (És az egyik legjobb thrash dobos). Nagyon nehéz lehetett elveszíteni őt. Terveztek új számmal megemlékezni az emlékéről?

Tom Angelripper: Dél-Amerikában turnéztunk éppen, amikor megkaptam a sokkoló hírt. Nem tudtam elhinni! Áprilisban Oberhausen-Turbinenhalle-ban rendezünk egy fesztivált az emlékére. Meghívtunk régi zenekarokat, akik a 80-as években meghatározó elemei voltak a szakmának. A koncert másik célja, hogy anyagi támogatásban tudjuk részesíteni Chris édesanyját. Remélem a világ minden tájáról érkeznek majd a Sodom rajongók, hogy kifejezzék együttérzésüket.

Köszönöm az érdeklődést és sok szerencsét kívánok a következő évre…

Barátod: Tom Angelripper!

készítette:  sodom.hu, 2009

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük