Posted on

Az első Lords Of Depravity DVD-vel Ronald Matthes és a Sodom nagyon magasra tette a lécet a zenekarok életét feldolgozó dokumentumfilm műfajában. Méltán lehettek büszkék az igényes és átfogó munkára. A második résznek is folytatnia kellett a megkezdett munkát, és tartani a kiváló színvonalat.

Bár sokan erősebbnek érzik a zenekar első korszakát (1982-95-ig), de a 1996-2007-ig tartó időszak is számos érdekes momentumot tartalmazott a zenekar életében. Ez leginkább Tom és Bobby visszaemlékezéseiből derül ki. Nem volt könnyű a zenekart talpra állítani, hiszen a Masquerade In Blood lemez után a Sodom gyakorlatilag feloszlott. Tom a sörös nótákban lelte kezdeti örömét, de idővel szerencsére hiányozni kezdett neki a kemény műfaj. Nem volt mese, rövid idő alatt új dobost és gitárost kellett kerítenie. A két újoncnak pedig gyorsan bele kellett szoknia az új (thrash) tempóba. Első közös munkájuk a Till Death Do Us Unite lemez nem sok pihenőt hagyott számukra a színpadokon is bizonyítaniuk kellett. A Sodom zenekar újra élt!

A DVD-n kicsit hosszúra nyúlt az intro és outro filmecske, de a dokumentum rész abszolút rendben van. Angol és német felirat is segíti, hogy megértsük az visszaemlékezések tartalmát. Csakúgy, mint az első DVD-n, régi tagok és producerek tekintenek vissza a zenekar meghatározó korszakaira. A visszaemlékezést archív és korábban nem látott felvételek is segítik. A DVD 2. korongjára kerültek – a LIVE részen kívül – a kimaradt jelenetek és archív felvételek. (Egy esküvőn történt spontán fellépést megörökítő felvételen tisztán látható, ahogy a megivott sörök hatására TOM gyakorlatilag semmit sem tud kezdeni piros basszusgitárjával. De persze próbálkozik. :)) Meglepő egyébként, hogy mindössze 2 db. videóklippet sikerült ebből a korszakból alkotnia a zenekarnak. (City Of God, Fuck The Police)

A 2. korong LIVE blokkja a teljes WACKEN fellépést tartalmazza, amit a zenekar 25. születésnapja alkalmából követtek el még 2007-ben. A színpadon valamennyi meghatározó Sodom tagot sikerült felvonultatnia Tomnak. Sajnos Chris Witchhunter (R.I.P.) ekkor már nem volt képes fellépni, pedig Atomic Steif mellett őt is megillette volna, hogy utoljára bizonyítson a valaha volt egyik legnagyobb thrash dobos.

A koncerten végig jó a hangulat. Tökéletes a hangzás. A fellépők jó kedvvel és remek játékkal teszik teljessé a hangulatot. Végre egy teljes értékű Sodom koncertfelvétel. (Sajnos a LOD I -en található koncertek nem képeztek egységet, hiszen különböző koncertekről válogatták össze őket.) A hatást fokozza, hogy olyan klasszikusok is előadásra kerülnek, mint a Christ Passion vagy a Magic Dragon!

A két 16:9-es képarányú és Dolby 5.1-el „szerelt” DVD ismét két füzetecske társaságában került a tokba. Ezek a füzetek további információkat és képanyagot szolgáltatnak a rajongóknak. A DVD külső borítója hagy némi kívánni valót maga után…nem túl jól sikerült – és némileg ízléstelen – a kereszten lógó láncfűrészes Knarrenheinz figura.

Összességében az LOD 2.-t a Sodom fanatikusokon túl érdemes beszerezni minden metál rajongónak. Az igényes kiadvány igazán megéri a 20$-os vételárat (a magyarországi árról még nincsenek információim). Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük